Over

Allé, zal ik dan toch maar na drie jaar iets deftigs toevoegen aan deze pagina?

Intentieverklaring (beetje geantidateerd):

  • De wereld beter maken via feitjes en weetjes, want de wereld is wonderlijk en magisch en fascinerend en rondwandelen door dit bos van blogs maakt mij altijd een beetje vrolijker, ook op een grijze winterdag.
  • Wat ik bijleer door veel te veel tijd te steken in surfen op het internet en non-fictie boeken lezen (en soms fictieboeken, ik geef toe dat ik dan weleens een woordenboekje bovenhaal of iets ga opsnorren in mijn boekenkast) allemaal verzamelen op één plaats, zodat ik het niet meteen weer vergeet.
  • Mijn leerlingen een plek geven waar ze achtergrondinformatie kunnen vinden over de onderwerpen die we bespreken in de les, en af en toe een beetje actualiteit. Want soms vind ik het zelf ook moeilijk om me te herinneren hoe het precies ook weer zit met IS enzo.
  • Heb ik al gezegd dat de wereld een wonderlijke en magische plaats is?

 

Een factotum, bij de weg, is een term die ik gehaald heb uit het volstrekt fictieve oeuvre van stationsromanschrijver Lisa Kleypas. In Devil In Winter, mijn favoriete boek van haar (voorlopig), introduceert ze het personage Cam Rohan, een Roma die als factotum werkt in het casino van Onze Dromerige Held Sebastian, Lord St. Vincent. Haar omschrijving van een factotum is een manusje-van-alles, de man die overzicht heeft over het spel in de gaming hall maar die daarbuiten ook de rechterhand van de uitbater is. En dat vond ik wel een mooi concept voor een blog: een plaats waar ik gewoon alles kan verzamelen wat ik aan leuke nieuwe dingen ontdek, maar ook als uitvalsbasis kan gebruiken voor mijn lessen godsdienst. En dat is exact wat ik de voorbije jaren gedaan heb.

Verwacht geen grote diepe inzichten, en heel wat links naar Wikipedia. Niet omdat ik lui ben of niet verder kan of wil zoeken, maar omdat wiki vaak een goede startplaats is om verder te onderzoeken. En ergens hoop ik wel dat elke blogpost aanzet tot verder zoeken en ontdekken, meer lezen en denken, en niet gewoon een eindpunt is.

Je vindt een overzicht van alle artikels hier.

Heb ik al gezegd dat de wereld een wonderlijke en fascinerende en magische plaats is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s